Aan deze website wordt nog gewerkt maar neem gerust een kijkje.

Vooraf aan het echte EHBO-gesprek (eerste hulp bij onderhoud) een gesprek gehad met Anneke van de Knaapen Groep om te kijken of daar wat foto's van te maken waren voor hun nieuwe website.

Vandaag, 13 september 2023, het EHBO-gesprek gehad met Lonneke van de Knaapen Groep.

Het toeval wil dat dit ook meteen het laatste gesprek is geweest dat ze in dit gebouw moest voeren, wat dat betreft dan he, want ja aan alles komt een eind zelfs aan de renovatie van de Lauwerszeeweg ook al duurt dat toch nog wel 2 maanden.


Berging.

Linksboven de oude situatie en rechts en daaronder zoals het n u is, lijkt geen grote verandering maar het is toch flink door elkaar gehusseld.

Er moesten flink wat gaten geboord worden, schacht afgebroken en leidingen vernieuwd.

 

Op de linkse foto kijk je door de schacht naar beneden en dan kijk je op de rechtse foto natuurlijk naar boven door de schacht.
En daar bovenin zie je de nieuwe zwarte afvoerbuis al zitten. En hieronder is hij alweer aangesloten zoals je ziet.

 

Hierboven een deel van de mechanische ventilatie zoals die door hele het appartement wordt aangebracht en de rechtse foto geeft een beeld van de nieuwe cv-leidingen en de nieuwe waterleidingen.

Hierboven een aantal foto's van de diverse leidingen in de berging, op de foto hier rechts langs is de monteur bezig met het aansluiten van de ventilatie unit: de WTW-unit.


De keuken.

Op de twee foto's hieronder de keuken zoals hij was, daaronder tijdens het slopen.

Asbestsanering in de keuken, daar komt heel wat bij kijken zoals je kunt zien op de foto´s hieronder. Alles wordt stofdicht gemaakt en zorgvuldig afgeplakt, want asbest is een zeer vervelend en ook gevaarlijk goedje!!! De mensen van Heezen die daar mee omgaan weten van wanten. Van Stan een paar mooie actiefoto's gekregen op 5 oktober 2023.

Afhakken van de tegels.

De muur hierboven wordt schoon geschraapt.

Op de foto hierboven wordt de muur schoon gefreesd.

De foto hierboven is genomen door het kijkluik zonder dat je binnen in de ruimte hoeft te komen Je ziet het verwijderen van de lijm die achter de tegels heeft gezeten. Het is misschien niet het fijnste werk maar wel een zeer noodzakelijk werk.

In de ruimte waar de mensen  door naar buiten moeten kunnen moet de druk hoger zijn dan de druk waar ze in aan het werk zijn, want er mogen geen asbestdeeltjes ontsnappen he!!!! En mag niet lager dan 20 worden.


We hebben denk ik allemaal wel dat kleine witte bestelbusje gezien wat regelmatig na werktijd op de oprit stond. Dat is een busje van SGS Search, die onderzoek naar asbest doet als de tegellijm is verwijderd waar het asbest in zat. Zij meten of de woning veilig betreden kan worden en er geen asbest meer in de lucht aanwezig is, een veilig gevoel denk ik. En op onderstaande foto's is te zien hoe dat gebeurt.
Klik op de foto links voor meer informatie

Klik op de link in de tekst voor nog meer informatie over de controle.

Op de middelste foto is de elektromonteur bezig met het leggen van de kabel in de keuken. op de foto boven zie je van welk bedrijf zij waren.

Sleuven frezen en er wordt meteen gebruik van gemaakt

 

Hier komt straks het nieuwe keukenblok te staan.

Links een deel van de waterleiding en elektra te zien en de twee rechtse foto's de mechanische ventilatie vanuit de kamer naar de keuken en helemaal rechts vanuit de keuken naar de kamer.


En als alle leidingen erin zitten dan kan de stukadoor aan de slag en die maakt alles weer spiegelglad zodat later de tegelzetter weer aan de gang kan. VIDIJKO maakt hier het stucwerk, klik op de link voor meer informatie.

En als de stukadoor geweest is en de leidingen zitten erin dan staat niks de tegelzetter meer in de weg, behalve een beugeltje van de oude leidingen die nog niet weg kunnen, maar ook dat is weer opgelost. Klik op bovenstaande foto voor meer informatie.

En als alles getegeld is moet er nog ingewassen worden, en kan er gestart worden met het keukenblok van Bribus  en de aanleg van de nieuwe radiator voor de keuken, zie foto's hieronder en klik op de link voor meer informatie.

Van de drie foto's hierboven zijn de twee linkse van de verwarming en de rechtse van het maken van het verlaagde plafond, en op de linkse foto hierboven het afgewerkte plafond en rechts is de schilder bezig met de zaak mooi te maken.

Uiteindelijk toch een mooi keukentje geworden niet?  Nu de vloer nog!

Om de egalisatie beter op de vloer te laten hechten is er spul opgesmeerd, zie foto linksboven. Op de rechtse foto wordt de egalisatie uit gegoten, en op de linkse foto hierboven idem dito. Op de middelste foto is de vloer geheel geëgaliseerd en rechts alweer een eind ingedroogd.

Kijk dat is nog eens een strak vloertje he!!!

Na de renovatie hebben we ook nog enkele werkzaamheden uit laten voeren om het geheel af te werken.
Dit hebben we laten doen door Scheepers Woninginrichting uit de Schootsestraat in Eindhoven. (klik op de link voor de website)

Nieuwe horren, luxaflex en een nieuwe plisseehordeur voor de balkondeur, en niet in de laatste plaats nieuwe vloerbedekking in de keuken.
In de deze link vind je meer over  Scheepers woninginrichting van de Woenselse Markt. Kijk maar eens op bladzijde 11.

Op de foto's van de keuken zie je Daan, hij werkt al jaren voor Wlliejan, gebogen over zijn werk aan de vloer, geconcentreerd bezig om van die oude keukenvloer uit de jaren 70 van de vorige eeuw, een juweeltje van een vloer te maken. Pvc gelijmd op de geëgaliseerde oude vloer.
Op de foto's daaronder, die voor zichzelf spreken, zie je Williejan Scheepers bezig met de horren, de luxaflex en de hordeur voor de balkondeur. 
Williejan is de zoon van Willie Scheepers die op zijn beurt weer een zoon was van Jan, bekend als de burgemeester van Woensel, en Marietje Scheepers.
De broers van Willie, Hans en Harry, hebben samen de zaak van opa Jan  op de Woenselse Markt voortgezet.
Williejan is op een gegeven moment bij zijn oom Hans in de zaak begonnen en uiteindelijk heeft hij de zaak overgenomen.
En zoals je kunt zien, en wij natuurlijk nog iets beter, dat er niks in kwaliteit is ingeboet, deze is nog steeds uitstekend!!!


De gang en de voordeur.

De eerste werkzaamheden zijn vandaag 5 september 2023 in ons appartement verricht: een nieuw slot in de meterkastdeur!!! En op 3 oktober kregen we nieuwe sloten in de voordeur. Op de rechtse foto de oude situatie.

Op de foto links zie je hoe druk dat het op sommige dagen kon zijn met werklui die op de  galerij aan het werk waren. Boven en rechts zie je waar de oude radiator heeft gehangen en hoeveel dat dunne muurtje heeft geleden van het slopen van de wandtegels.

De foto's hierboven laten zien dat het verlaagde plafond in de gang wordt geplaatst.

 

En zo wordt langzamerhand ook de gang op orde gebracht.


De huiskamer.

 

Van boven tot hier in beeld de vervanging van de oude radiator naar de nieuwe radiator. En tevens het aansluiten op de leidingen.

Het vervangen van de ramen met beter isolerend glas en het verwijderen van de constante ontluchting was in een mum van tijd uitgevoerd.


Het toilet.

De twee bovenste foto's geven weer de oude situatie weer en daaronder volgen de foto's van de werkzaamheden, behalve van de asbestsanering want die zijn te zien bij de badkamer.

Als de leidingen eenmaal liggen en geplaatst zijn, wordt de schacht dichtgemaakt en kan de stukadoor weer aan de slag. Na de stukadoor komt de tegelzetter het weer netjes afwerken.

En als dat allemaal netjes is afgewerkt dan komt de sanitair man om alles weer te monteren wat er nodig is op een toilet.
En tenslotte moet er dan ook nog gepoetst worden natuurlijk, het belangrijkste van alles!!!


Hierboven alweer helemaal afgewerkt en gepoetst en zo willen we het zien he!!! 


De badkamer.

Maar voordat Heezen met de asbestsanering kan beginnen moet alles eruit gesloopt worden wat in de weg zit.
Met op de bovenste vier foto´s de oude toestand.

De fa. Heezen is begonnen met de asbestsanering in de badkamer, hoe dat in zijn werk gaat kun je zien op de foto's van de keuken.

Zo het werk voor de asbestsaneerders van Heezen zit erop voor de Lauwerszeeweg, dit was het laatste appartement dat gedaan moest worden. Hier rechts heeft Stan zijn afscheid bekend gemaakt, ook wij danken hen voor de wijze waarop ze dit gedaan hebben met heel hun team, petje af!!!!

Maar voordat de stukadoor aan de gang kan, zullen toch de leidingen in het verlaagde plafond en in de muren  klaar moeten zijn.

En toen de leidingen in de muur en het plafond en in de vloer waren geplaatst kon eindelijk de stukadoor voorruit, en dan ziet het er meteen heel anders uit zoals op de foto's hieronder.

Op de twee foto's hierboven en de foto links en hierboven zien we de tegelzetter voor de vloer aan het werk.
Rechts is de kitter aan het werk.

 

En op deze drie foto's  is de afwerking in volle gang en wordt het sanitair geplaatst.


De slaapkamer met balkondeur.

 Met grote zekerheid kan ik nu zeggen dat op de middelste foto de deur met kozijn voor ons balkon is te zien. Nog een paar weken en hij staat hier op het balkon. We zien en horen het aankomen, op de rechtse foto zie je hoever de nieuwe balkondeuren nog van ons verwijderd zijn, het gaat hard!! En hieronder staan ze al bij ons op het balkon.

De oude balkondeuren worden verwijderd en meteen afgevoerd, foto hierboven en de twee rechtse hierlangs.
Hieronder wordt het klepraampje vervangen en meteen zo gemaakt dat het weer uitstekend werkt.

Voordat echter het kozijn met de nieuwebalkondeur geplaatst kon worden moest ook nog de vlonder op het balkon aangepast worden, zie de foto's hierboven.

Toen echter de vlonder was aangepast, paste het kozijn perfect in de uitgespaarde sponning.

Daarna het geheel afstellen en het werkt zoals de bedoeling was.
Zie de foto's hierboven en beneden.

Bij ons ontbrak ook de leuning van het balkon, om een of andere reden is die ooit weggehaald en nooit meer teruggeplaatst maar de mannen van Knaapen wisten daar wel raad mee en zetten er weer gewoon een nieuwe op, zoals je kunt zie op de foto's hieronder. 

Links de oude situatie en hierboven en rechts de nieuwe radiator en het aansluiten ervan.

Ja er moest een knooppunt komen in die leidingen anders geen verwarming he!! Maar ook oplossingen kunnen simpel zijn, kijk maar eens naar de drie foto's hieronder!!! 

Hierboven is een oplossing te zien hoe je de gordijnen eventueel weer fatsoenlijk op kunt hangen zonder al te veel kosten, en hieronder zie je de oplossing voor het stopcontact.

 


Ook de mannen van de elektra hebben de nodige werkzaamheden moeten verzetten. co2 melders moeten aansluiten, verlichting balkon aanbrengen, videofoon in bedrijf stellen etc. etc.
En zonder draad te trekken ging dat echt niet.

Uiteraard werd het balkon ook geschilderd, hier links en boven twee foto's van deze werkzaamheden.
En natuurlijk is er eerst geschuurd zoals gebruikelijk maar daar hebben we geen foto's van gemaakt.

Op de foto boven is de schilder bezig met de houten panelen te schilderen van de balkons.

Het restant van de ramen is vervangen en het gehele kozijn is geschuurd en in de grondverf gezet op 12 oktober 2023.


De slaapkamer.

De twee foto's links is de oude situatie, en de andere foto's geven een beeld van hoe het nu is, met op de foto hierboven de inblaas van de ventilatie unit.  Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.