Aan deze website wordt nog gewerkt maar neem gerust een kijkje.

Onderdoorgang.

Omdat de vloeren op de begane grond niet of slecht geïsoleerd zijn worden deze opnieuw geïsoleerd en ook de woning boven de onderdoorgang. Hierboven en links en rechts de foto´s waarop te zien is dat het afwerkplafond is verwijderd onder de woning boven de onderdoorgang, zodat er tegen het plafond gewerkt kan worden.

Om de muren beter te isoleren wordt er schuimisolatie gespoten in de spouw. Ook het metselwerk wordt hersteld waar nodig en de kopgevels worden door middel van een hogedruk spuit gereinigd.
Op het dak wordt de dakbedekking vervangen en extra isolatie aangebracht. 

In ieder appartement moeten leidingen komen en als die niet in de grond kunnen dan maar onder het plafond, dus moeten er wat gaatjes geboord worden zoals je kunt zien.

De linkse en rechtse foto en die daarboven zijn gemaakt bij de onderdoorgang bij de tandarts op 26 mei 2023. Nou kunnen we in ieder geval zien wat voor leidingen erin komen. Op de foto hierboven zie je het systeem wat gebruikt wordt. Klik op de middelste foto.

Om nog meer te weten te komen over het gebruikte systeem hierboven klik dan op de link in deze zin. Toen dit appartementengebouw werd gezet in de jaren 70 werden er andere systemen gebruikt om bijvoorbeeld leidingen aan elkaar te maken, voor de waterleiding werden soldeerkoppelingen gebruikt en later werd daar ook nog hier en daar een klemkoppeling ingezet. Er moet wel de juiste keur opzitten bij water Kiwakeur en bij gasleidingen natuurlijk de gas Keur. Voor de verwarming werden meestal fittingen gebruikt waar je de buis in kon draaien, zie op de foto´s links en midden, hieronder bij de kraan en de koppeling onder. Een andere manier van aan elkaar bevestigen was het  AUTOGENE LASSEN. Zelfs radiatoren werden aan elkaar gelast als de maat anders moest worden dan gebruikelijk, zie de rechtse foto hieronder daar zie je de lasnaden nog zitten. Voor een mooi filmpje over autogeen lassen klik hier.


De leidingen onder de onderdoorgang, die in de appartementen zijn gebracht, zijn inmiddels geïsoleerd.

Ook het plafond van de onderdoorgang wordt opnieuw geïsoleerd en niet met zomaar iets maar met behoorlijk  forse dikte van isolatie, dat zal in ieder geval een groot verschil maken voor de vloeren in de appartenmenten daarboven.  

De onderdoorgang schiet nu ook al flink op en het zal een hele verandering worden, op de foto's hierboven zie je dat ook de zijmuur bekleed gaat worden en waar de nieuwe lichtarmaturen in geplaatst worden. Hieronder nog een detailfoto van het plafond.


Het is beslist niet de mooiste foto, maar er staat wel op, het moment dat de afwerking in gang gezet is van het plafond in de onderdoorgang.
We zullen binnenkort wat betere foto's daarvan hier opzetten.

Dak.

Vandaag 1 maart 2023 onderstaande foto's gemaakt, waarschijnlijk een eerste overleg voordat ze aan of op het dak gaan beginnen.

Altijd willen weten wat er gedaan wordt is soms ook lastig he!!!   Vandaag 12 mei 2023. 

En op 30 mei 2023 starten inderdaad de werkzaamheden op het dak, hierboven zie je de kraan al in werking om half acht s 'morgens. 

En je ziet volop beweging boven op het dak en beneden voor het dak.

Bovenstaande foto´s gekregen van  Caron van Lier en Marjan op 10 juni 2023.

Op bovenstaande foto zie je dat ze het beveiligingshek aan het zetten zijn, zodat de mensen die op het dak werken, zo min mogelijk gevaar lopen. Maar zelf ook uitkijken blijft geboden.

Op de linkse foto zie je het dak zoals het was voordat eraan gewerkt werd, rechts zie je dat de kraan er staat die alles op en van het dak haalt.
 

Op de twee foto's hierboven zie je dat het dak al ontdaan is van de kiezelstenen en klaar is voor de isolatie en nieuwe dakbedekking. Op de linkse foto is ook nog te zien dat de steiger met de lift ook ontmanteld wordt, en deze wordt ergens anders op het bouwterrein weer opgebouwd. 

Nieruwsgierig hoe ze dat op het dak gekregen hebben? Klik op de desbetreffende foto hierboven en je zult het zien!!

Op de drie foto's hierboven en de foto hier rechts zijn de machines te zien die gebruikt worden om de kiezel en dakbedekking te verwijderen van het dak, gelukkig voor de mensen die het dak renoveren hoeft het niet meer met de hand zoals het vroeger ging.
Wanneer er foto's beschikbaar komen van de isolatie en de nieuwe dakbedekking worden die hier ook geplaatst.
Als ik in de gelukkige omstandigheid mocht komen te verkeren om nog  een filmpje te maken hiervan dan wordt dat uiteraard hier ook geplaatst.

Op de twee foto's hierboven zie je de pallets staan met de isolatieplaten voor het dak. Mocht je echt iets willen weten over het isoleren van daken dan klik op de linkse foto of klik hier 

Wel voorzichtig op dat dak he!!

De bovenstaande foto's heeft de kraandrijver van Nederhoff voor ons gemaakt van uit de kraan, zulke foto's krijg je normaal gesproken niet maar door de vriendelijke man in de kraan kunnen we hiervan nu genieten. Klik hier voor een mooi filmpje.
Uiteraard zijn wij hem daar zeer dankbaar voor, pluim voor die meneer!!!

Wil je meer informatie over de gebruikte kraan of het bedrijf die deze kranen gebruikt dan klik op bovenstaande foto.

Maar we gaan verder op het dak want daar wordt niet stilgezeten he!! Hierboven zie je dat de randen betimmerd worden en deze worden later met  bitumendakbedekking bekleed, Ook dat hopen we jullie nog te laten zien.

De drie foto's hierboven zijn gemaakt door medebewoner  Caron van Lier waarvoor onze dank natuurlijk.

De drie foto's hierlangs en boven heb ik gemaakt op 3 juli 2023, met toestemming van de mensen die op dat moment aan het werk waren, als ik maar de privacy in de gaten hield van de mensen, en uiteraard doe ik dat want dat is de afspraak tussen Woonbedrijf  en de Knaapen Groep. Op de  grote foto hierboven wordt de dakbedekking op de isolatie geplakt, en op de foto rechts is men bezig om de rand af te werken. Klik op de foto hier recht boven voor meer informatie.

Op de foto hierboven is te zien dat nog een punt bekleed moet worden, de linkse punt zie je de witte platen zitten en de punt rechts is daar nog open. En op de foto hieronder zijn ze de punten aan het afwerken. 

Bovenstaande foto van 20 juli 2023 is wat duidelijker te zien dat de punt wordt afgewerkt met dakbedekking.


Onderstaand de foto´s die we mochten ontvangen van
Lex van de Knaapen Groep, het is altijd fijn om foto´s te krijgen van de mensen inside! En we zijn hen daar dus ook dankbaar voor!!!

Op de linkse foto zie je de buizen waar de nieuwe warmtepompen op aangesloten gaan worden, en op de foto hierboven zie je dat ook de dakopstanden opnieuw bekleed zijn en gerenoveerd.

Het allerlaatste stukje van het dak waar nog de isolatie die gebruikt is op te zien is, het gebouw wat je daarachter ziet is een verzorgingstehuis van Archipel, de Eerbrand.

Het branden van de dakbedekking op het dak, en dat moet goed gebeuren willen we het beneden droog willen houden he!!
 De isolatie zorgt ervoor dat we er van de winter warmpjes bijzitten, maar niet alleen de isolatie natuurlijk  ook de nieuwe warmtepompen gaan daarvoor zorgen, we moeten wel op ons stookgedrag letten. 

Vandaag 1 september 2023 zijn ze begonnen om het dak leeg te maken van alle overtollige materialen, zie foto's hierboven en hieronder.

Op 19 september 2023 is het grind weer op het dak aangebracht, door middel van een slang is het grind op het dak gespoten. Klik  op de link voor meer informatie.

Van de vier foto's hierboven zijn de twee bovenste overzichtsfoto's, en de derde een uitvergroting met de warmtepompen.
Maar de laatste spant de kroon, een zelfportret van de maker van deze foto's, Lex van de Knaapen Groep.
Lex bedankt!!!


Gevels.

Het bedrijf, dat je ziet op de foto boven, verzorgd de gevelreiniging en renovatie en de voegenreparatie.

Op de foto hierboven zie je goed het verschil tussen de bovenzijde van de muur, en het stuk daaronder. Klik op de foto voor een mooi filmpje.
De man in het filmpje is aangelijnd en heeft toestemming gegeven om het te fotograferen en te filmen waarvoor dank natuurlijk. 

Vandaag 1 mei 2023 zijn er weer nieuwe steigers geplaatst tegen de gevel bij de brievenbussen, binnenkort zullen we waarschijnlijk wel weten waar ze voor gebruikt gaan worden maar voor nu moet ik het antwoord schuldig blijven. We zullen het voorlopig even moeten doen met de foto's.

En zoals je kunt zien is het dak boven de brievenbussen ondersteund, binnen en buiten, al die steigers erbovenop is natuurlijk een heel gewicht.

Vandaag 4 mei 2023 zijn de werkzaamheden begonnen aan de gevel, zie de brief hier links.
Wanneer we meer kunnen laten zien dan zullen die hier geplaatst worden. Klik op de link voor een mooi filmpje van het voegen van de gevel

De twee foto's hierlangs en de foto rechtsboven zijn gemaakt op 8 mei 2023.
De voegen worden hier nagekeken en uitgekapt waar nodig, en daarna weer opnieuw gevoegd.

En nog steeds geldt: klik op de foto's om ze wat groter te bekijken. Foto hieronder is gemaakt op 9 mei 2023.

Bijwerken van de voegen in de stenen en in de tegels, zodat ze er weer een jaar of 30 tegen kunnen. Foto's van 20 juli 2023.

Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar op de grote steiger midden op de foto links, bovenin, wordt hard gewerkt op dinsdag 9 mei 2023. Het bewijs wordt geleverd op de twee foto´s hierboven, hier zie je de gevelreiniging in vol bedrijf. Wanneer je de foto hierboven rechts vergroot bekijkt, zul je het verschil zien tussen een al gereinigd deel en wat er nog gereinigd moet worden. 

Ook aan de voorkant wordt gereinigd.

En hoe het reinigen van de gevel ervan binnenuit ziet kun je hierboven zien, en als je op de rechtse foto klikt zie je nog een mooi filmpje hierover.

Op de twee foto's hierboven zijn de schilders bezig met het schilderen van het houtwerk aan de buitenzijde van het balkon.


De firma Duits isolatie is bezig met het isoleren van de gevels.

De firma Duits isolatie  klik op de link voor meer informatie, is ook begonnen met het isoleren van de gevels bovenstaande foto´s zijn van 16 mei 2023 en 23 mei 2023. Er worden gaten in de voeg geboord, dan wordt er onder druk een soort glaswol in gespoten, het is geen glaswol maar een afgeleide daarvan, klik hier voor meer informatie. daarna worden de gaten weer dichtgemaakt en als de gebruikte specie is opgedroogd zie je er bijna niets meer van. Rechtsboven wordt het spul erin gespoten en op de foto's hieronder worden de gaten dichtgemaakt.  


Hal

In de hal op de eerste verdieping is vandaag 26 mei 2023 een gaatje geboord (een kleine 20 cm. door beton en gemetselde muur) Waarschijnlijk voor de broodnodige ventilatie die nu nog door een paar raampjes die open en dicht kunnen wordt geregeld.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.